boleh kasi thumbs up tak?

Thursday, November 10, 2011

the best for us.


Ku tinggalkan jauh semua Kenangan yang lara, Aku tekadkan segala Impian dan cita,Meniti usia Tak semudah seperti yang disangka
Dan kepahitan Menjadi teman diri Ku tempuhi onak duri sendiri di sini 
Walau jauh jarak kita Walau rindu dalam rasa Kerana itu takdirnya terbaik buat kita Andai masih ada usia Dan jejakku disana Kerana itu takdirnya Terbaik buat kita.

lagu band diary ni memang aku suka maksudnya (apasal kawan aku ramai tak tahu lagu ni, meningful!).tapi maksudnya bukanlah macam 1st impression korang, maybe korang akan fikir macam, "eh ini macam lagu cintan cintun yang tak kesampaian je" memang tak la bagi aku. tapi lagu ni memang bila aku dengar  aku akan teringat kat kawan aku 2 3 orang . pasalanye senang je, Allah tahu ape yang terbaik buat kami.  
kena ingat, walau kita belajar samasama, main samasama, berlibur samasama, belum tentu akan datang kita dapat benda yang sama. sebab Allah dah tentukan untuk semua, we just have to work on it.

'Sesungguhnya Kami menciptakan tiap-tiap sesuatu menurut takdir (yang telah ditentukan)'  (Al-Qamar, ayat 49)

walaupun aku tercampak kat sini, selepas brainwash diri sendiri, aku tahu yang Allah s.w.t letak aku kat sini ade sebabnya,  mungkin hanya Dia yang tahu. Alhamdulillah, paling tidak, aku dah dibenarkan untuk berdikari. (sekarang aku pegang i.c aku sendiri beb, dulu samapi zaman matrik, mak aku yang pegang). dan yang penting bila dicampak di bumi terengganu ni dengan environment budakbudak genius yang aku rasa diri aku kecil macam e.coli ni, aku jumpa satu lagi 'sudut'  kehidupan. walaupun sebelum ni aku dah jumpa macammacam jenis, tapi TRUST ME!, sudut ni lah yang paling tenang. aku rasa korang sendiri boleh tafsirkan ape. kalau takleh faham gak, bagitahu, nanti aku buat entry khas untuk korang faham.

akhir kata, ibarat korang dahaga di padang pasir, datang satu sumber air untuk korang, mesti korang rasa macam tak tahu nak berterima kasih berjutajuta billion lemon kan. macam tu lah aku rasa pada pertolongan ALLAH.

 ASSALAMUALAIKUM, bye, goodnight.




7 comments:

  1. ehee..lai p0n tatau lgu tu.. :P
    apep0n,yaa stiap yg blaku ade sbbnye n stiap 0rg mmiliki prjlanan ed0pnya yg trsendiri n brbeza2..
    DIA lbh mgthui pe yg tbaeq utk kita ^_^

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wbt..
    Alhamdulillah..diri enti telah diberikan nikmat sebegitu rupa..
    moga enti jaga nikmat "itu" sebaik mungkin...
    sejujurnya..memang "Environment" disini akan membawa erti SEBENAR kehidupan..
    Buktinya dapat dilihat melalui kaca mata kita..
    Allahuakbar! hanya Allah yang tahu..moga nikmat ini tetap kita kecapi hingga ke hembusan nafas yang terakhir..InsyaAllah ^.^

    ReplyDelete
  3. lai: nak tahu try la search lagu tu, yelah, benda special tak ramai yang discover kadangkadang tu,kan setiap orang lain taste nyerr. THANKS A LOT FOR UR VIEW LAI :)


    DK: :$ waalaikumussalam. Alhamdulillah, memang semua manusia tak dilahirkan dengan kesempurnaan kan,salah satu hamba tu, diri ni sendiri, dan mungkin takkan sempurna, dan mengharapkan peluang n bantuan dari Dia. insyaAllah, TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  4. sy ske stalk blog orgNovember 16, 2011 at 9:21 PM

    stu cth envirnment yg tenang:
    ko kawan ngn ak...hehe~
    ^_^

    p/s:sj je nk menyemak kt sni...

    ReplyDelete
  5. sy ske stalk blog orgNovember 16, 2011 at 11:47 PM

    "Terimalah sgala dugaan ngn tbah...
    berfikir secara optims dan positif...
    kiranya hri2 yg dlalui adalh bruk,anggplah ia hanya smentara..
    jgn ptus asa,sebliknya kuatkn semangt krn insyaALLah,kmungkinan dgaan itu mnjd stu permulaan bg hri yg bkl m'beri kegembiraan dan membhgiakan kte sepnjg hyat....amin"

    p/s:pesanan utk sume org n utk dri sndri..^_^

    ReplyDelete
  6. anak red: thanks a lot, for being a good listener :). EVERYBODY CAN HEAR BUT NOT ALL CAN LISTEN.

    ReplyDelete